Popped wheat seeds full with food additive

Χημικό πρόσθετο είναι κάθε ουσία που προστίθεται στις τροφές για να βελτιώσει την οργανοληπτική τους ποιότητα ή για να παρατείνει τον χρόνο ζωής τους.

Βαθμός Επικινδυνότητας Κωδικός
Ακίνδυνα Ε100, Ε101, Ε132, Ε140, Ε160, Ε161, Ε163, Ε170, Ε174, Ε175, Ε200-203, Ε236-238, Ε260-263, Ε270, Ε280-282, Ε300-309, Ε322, Ε325-327, Ε331-337, Ε400-404, Ε406,408, Ε410, Ε144, Ε413, Ε414, Ε420-422, Ε471-475
Επικίνδυνα Ε102, Ε110, Ε120, Ε124, Ε127
Πολύ επικίνδυνα Ε103, Ε105, Ε111, Ε121, Ε124-126, Ε130, Ε151, Ε181
΄Υποπτα Ε104, Ε122, Ε141, Ε150, Ε151, Ε153, Ε171, Ε173, Ε180, Ε240, Ε241, Ε477
Καταστροφή Β12 Ε220
Καρκινογόνα Ε131, Ε142, Ε210-215, Ε217, Ε239, Ε330

Ερμηνεία

Γενικά τα Ε100 είναι χρωστικές, τα Ε200 είναι συντηρητικά, τα Ε300 αντιοξειδωτικά, και τα Ε400 περιλαμβάνουν τους γαλακτωματοποιητές, σταθεροποιητές, και πηκτωματογόνα. Τα Ε420-421 χρησιμοποιούνται και ως γλυκαντικά, τα Ε512-585 είναι ανόργανα άλατα με διάφορες χρήσεις, τα Ε620-635 είναι ενισχυτικά γεύσης και αρώματος και τέλος τα Ε950-967 είναι γλυκαντικά των τροφίμων.